Az egyéni és a csapatversenyek első helyezettjei elnyerik a "CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 2022/2023. tanévi Egyetemi-és Főiskolai Bajnoka" címet, az I. II. III. helyezettek oklevél és érem díjazásban részesülnek. 

A Campus Sportfesztivál 2023. július 18-19. között megrendezendő sportrendezvény a magyarországi és határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára.

A verseny célja a sport és a sportolás népszerűsítése, olyan közösségi esemény megteremtése, ahol a különféle oktatási intézmények szurkolói és versenyzői kapcsolatot tudnak egymással építeni! A Campus Sportfesztivál a Campus Fesztivál kapcsolt rendezvénye, mely összeköti a sportot és a szórakozást!

Az államilag elismert diplomát adó, felsőoktatási intézmények képviseletében azok a 2022/2023. tanév II. félévére beiratkozott, jelenleg aktív hallgatók vehetnek részt, akik legalább négy féléves, oklevelet adó képzésben, illetve iskolarendszerű képzésben vesznek részt a verseny időpontjában, továbbá, akiknek a nevező felsőoktatási intézményben szerzett végbizonyítványuk kelte a végbizonyítványukat 2021-ben, 2022-ben vagy 2022-ban szerezték meg!

Az adott félévre a nevező intézménybe beiratkozott és aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező (nappali, levelezős, esti távoktatásban illetve doktorandusz képzésben résztvevő) hallgatók, állampolgárságra és életkorra tekintet nélkül.

Egy csapatban több intézmény hallgatói is részt vehetnek, ha mindenki megfelel a nevezési feltételekben megszabott követelményeknek! Ha egy csapatban jogosulatlanul szerepel egy vagy több játékos, az egész csapat kizárását vonja maga után!

 • Kispályás labdarúgás 
 • Strandröplabda 
 • 3X3 Kosárlabda

A regisztráció alkalmával a sportolóknak a helyszínen igazolniuk kell személyazonosságukat, illetve státuszukat. Az igazolásnak három módja lehetséges: 

 1. érvényes diákigazolvány bemutatása (a regisztrációt végző munkatársak kérdéses esetben jogosultak elkérni az illető személyi igazolványát is.)
 2. személyi igazolványuk bemutatása és iskolalátogatási igazolás leadása.
 3. személyi igazolványuk bemutatása és diploma fénymásolata.

A beérkező sportolók indulási jogosultságát és a kísérők létszámát a Versenybíróság ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők a nevezés alapján diákigazolvánnyal és/vagy személyi igazolvánnyal igazolják (az első mérkőzés előtt) a résztvevő sportolók személyazonosságát és a felsőoktatási státuszát, továbbá a már végzett hallgatók, versenyzők esetében diplomamásolat szükséges.

A sportolók egy nyilatkozatot töltenek ki, amely során tanúsítják, hogy a versenyen saját felelősségükre vesznek részt!

A résztvevőknek nyilatkozniuk kell egészségi állapotukról.

Regisztráció: A Debreceni Egyetem DEAC sporttelep

Versenyhelyszínek: a Debreceni Egyetem sportlétesítményei:

 • Labdarúgás: DEAC sporttelep műfüves pályái
 • Kosárlabda: DE sporttelep
 • Strandröplabda: DEAC Strandröplabda pálya

Az egyéni és a csapatversenyek első helyezettjei elnyerik a "CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 2022/2023. tanévi Egyetemi-és Főiskolai Bajnoka" címet, az I. II. III. helyezettek oklevél és érem díjazásban részesülnek. 

A versenyzők és a csapatok sportáganként különdíj, oklevél és érem díjazásban részesülnek (részletek a sportágspecifikus kiírásoknál)

Valamint a következő értékű sportszervásárlási utalványok:

Kispályás labdarúgás díjazása:

 • 1. 170.000 Ft értékű sportszerutalvány
 • 2. 100.000 Ft értékű sportszerutalvány
 • 3. 50.000 Ft értékű sportszerutalvány

3X3 Kosárlabda díjazása:

 • 1. 80.000 Ft értékű sportszerutalvány
 • 2. 40.000 Ft értékű sportszerutalvány
 • 3. 20.000 Ft értékű sportszerutalvány

Különdíj: All-Star ötös, legértékesebb játékos

Strandröplabda Bajnokság díjazása:

 • 1. 80 000 Ft értékű sportszerutalvány 
 • 2. 40 000 Ft értékű sportszerutalvány 
 • 3. 20 000 Ft értékű sportszerutalvány 

Különdíj: Legjobb férfi és legjobb női játékos

A résztvevők - a Debreceni Egyetem, a KFRTF valamint a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói, illetve a debreceni lakosok kivételével - belépőt kapnak a Campus Fesztiválra. Azon csapatok tagjai, akik többségében nem a fentebb felsorolt intézmények hallgatói és nem helyi lakosok (kispályás labdarúgás 7 fő, strandröplabda 3 fő, 3X3 kosárlabda 3 fő) az egész csapat ingyen bérletre jogosult.

A Debreceni Egyetem, a KFRTF valamint a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói, illetve a Debrecenben állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező hallgatók kivételével a résztvevők számára ingyenes szállás lehetőséget biztosítunk 2 éjszakára ( 2023.07.17-18, vagy 2023.07.18-19 ), intézményenként maximum 60 főig a Debreceni Egyetem kollégiumainak egyikében. 

A szállásigényt a támogatott napokra minden arra jogosult személy https://www.campus-sport.hu/ oldalon jelezheti a nevezés alkalmával.

Azon jelentkezők, akik a kollégiumi szálláson szeretnének maradni a Campus Fesztivál idejére, ezen igényüket az előző évhez hasonlóan közvetlenül a kollégiumnak jelezzék az alábbi elérhetőségen: czere.miklos@unideb.hu

A szállás a rendezvény utáni napokra történő meghosszabbítása 2023. július 7-ig lehetséges, amennyiben ez nem történik meg a szobát nem áll módunkban tovább fenntartani.

A Debreceni Egyetem, a KFRTF valamint a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói valamint azon hallgatók, akik debreceni lakóhellyel rendelkeznek Campus Fesztivál bérletet kapnak ha a labdarúgásban, 3X3 kosárlabdában, strandröplabdában 1-8. helyen végez. A fenti kedvezmény sportáganként minimum 20 csapat indulása esetén érvényes. Amennyiben 20 csapatnál kevesebb csapat indul valamelyik sportágban, akkor az 1-4 helyen végzett csapatok jogosultak a fenti kedvezményre. Abban az esetben, ha nem kerülnek a fenti élmezőnybe, de megvásárolják a nevezési díjon felül 21.000 Ft-ért a bérletet. 

A heti karszalagokat mindenki csak és kizárólag személyesen veheti át 2023. július 19.-én délután (a pontos időpontról a csapatok a regisztrációs pultnál kapnak tájékoztatást) a DEAC pálya területén. A karszalagok másra nem átruházhatók. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával egy fényképes igazolványt személyazonosságának igazolása céljából, valamint az védettségi igazolványt. 

A részvétel költsége egységesen: 3 000 Ft / fő

A verseny rendezési költségeit a Debreceni Campus Nonprofit Kft. biztosítja. 

A verseny rendezésén kívüli költségek (utazás, szállás, étkezés, stb.) a résztvevőket terheli. 

A befizetett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Nevezési határidő: 2023. július 7. (péntek)

Nevezési díj befizetésének határideje: 2023. július 7. (péntek)

A nevezési díj befizetésének módja: átutalással a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. bankszámlaszámára: 

ERSTE Bank : 11600006 - 00000000 - 06799485.

Közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Campus SF részvételi díj- csapatnév-sportág

Az átutalt nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. 

A határidők után beérkező nevezéseket a szervezőknek NEM áll módjukban elfogadni. 

A támogatott szállás lefoglalásának határideje: 2023. július 7.

A Debreceni Egyetem, a KFRTF valamint a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói, illetve a Debrecenben állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező hallgatók kivételével a résztvevők számára ingyenes szállás lehetőséget biztosítunk 2 éjszakára (2023.07.17-18, vagy 2023.07.18-19), intézményenként maximum 60 főig a Debreceni Egyetem kollégiumainak egyikében. 

A szállásigényt a támogatott napokra minden arra jogosult személy https://www.campus-sport.hu/nevezes oldalon jelezheti.

Azon jelentkezők, akik a kollégiumi szálláson szeretnének maradni a Campus Fesztivál idejére, ezen igényüket az előző évhez hasonlóan közvetlenül a kollégiumnak jelezzék az alábbi elérhetőségen: czere.miklos@unideb.hu

A szállás a rendezvény utáni napokra történő meghosszabbítása 2023. július 7-ig lehetséges, amennyiben ez nem történik meg a szobát nem áll módjukban tovább fenntartani.

A rendezvény online rendszerén keresztül: https://www.campus-sport.hu/nevezes

Minden olyan kérdésről, amelyről jelen versenykiírás nem rendelkezik, a Campus Sportfesztivál Versenyprogramja, továbbá a sportágspecifikus szakszövetségi (MKOSZ, MLSZ, stb.) versenyszabályai a mérvadóak. 

Helyezések eldöntése: sportági szabályok szerint

A verseny ideje alatt az óvási ügyeket- írásos bejelentés és az óvási díj egyidejű befizetése esetén Campus Sportfesztivál versenybírósága tárgyalja. A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs. 

Az óvási díj: 15 000 Ft.-, melyet a versenyt követő 1 órán belül kell írásban benyújtani.